De ce este importanta verificarea unei firme dupa CUI?

Scapa de riscul neplatii

Nicio companie nu poate dori sa faca afaceri, sa incheie tranzactii comerciale cu firme care sunt in insolventa. O situatie financiara solida si stabila creste sansa unei afaceri de succes.

Evita evaziunea fiscala

Daca se factureaza catre o firma care deja nu mai exista, acesta se considera evaziune fiscala. Trebuie verificate datele partenerului in detaliu pentru a nu comite acest tip de evaziune chiar si din greaseala sau neinformare corecta.

Inregistrarea facturilor

O firma neplatitoare de TVA nu poate emite facturi cu TVA, este important de stiut acest lucru pentru ca la primirea unei astfel de facturi, acesta nu se poate inregistra.

Verificare firma dupa CUI in BrioBill

Verificarea firmelor este integrata in  programul de facturare online BrioBill, tocmai pentru a preveni emiterea facturilor catre contribuabili inactivi.

Exista 3 metode de verificare / cautare firma dupa CUI:

Programul completeaza automat datele clientului

La introducerea unui client nou trebuie doar introdus CUI-ul firmei respective. La apasarea tastei TAB, programul va importa automat toate datele esentiale si in acelasi timp va verifica firma (daca este activa sau nu, sa nu aiba datorii catre stat, sa nu fie cumva in insolventa, etc.)

Verificare firma fara introducere ca si client

Daca nu se doreste intorducerea unui client nou, numai verificarea acestuia, atunci in antetul programului se gaseste un buton cu un semn de check pe el. Daca se apasa pe acesta, utilizatorul poate verifica o firma fara ca acesta sa fie introdus ca si client.

Verificare client existent

Cand se deschide lista clientilor, in randul fiecarui client se poate gasi acelasi buton de check care se poate activa sau dezactiva. In acest caz va apare aceasi fereastra de verificare firma, insa CUI-ul si datele de verificare al firmei vor fi automat completate de programul BrioBill, cu datele preluate de pe mfinante.

verificare firma cui